Forklift Güvenlik Işığı

Sizlerin de bildiği gibi çalışma alanı güvenliği oldukça önemli bir konudur. Her yıl forklift sebebiyle 9000 iş kazası yaşandığını biliyor muydunuz? Bu işverenler için milyonlarca TL’lik zarar, iş ve zaman kaybına yol açmaktadır. Mesan elektrik olarak bu durumun önüne geçmek ve riskleri elimine etmek için verimli ve uygun fiyatlı, Mesan 731, Mesan 451 forklift blue spot lazer ikaz lambaları üretilmiştir.

Forkliftler için özel üretilen bu güvenlik ışıkları, işletmenizdeki forklift operasyonlarını güvenli hale getirmektedir. Aynı zamanda diğer mobil araçlarda da kullanılan bu ürünlerin bağlantı şekli oldukça basittir. Yere yansıyan mavi nokta lazeri (blue spot) sayesinde 3-4m mesafeden mavi nokta kolayca fark edilebilmektedir. Bu sayede yayalar ve diğer araç operatorü 600 lumenlik 10W CREE LED yansıttığı parlak mavi nokta sayesinde forklifle arasında mesafe varken forklifti fark edebilmekte ve kazalar önlenebilmektedir. Forklift blue spot gürültülü ve çok yoğun çalışma alanları için idealdir. Aynı zamanda forklift güvenlik ışıkları, yükleme ve boşaltma alanlarında oldukça önem kazanmaktadır.

Kullanılmakta olan ikaz buzzerları bir gürültülü ortamlarda ortam sesi içerisinde kaybolabilmektedir. İkaz buzzerlarının yanı sıra forklift güvenlik ışıkları düşük güç tüketimi ve verimliliği sayesinde sürekli sinyal verebilmektedir. Son derece kolay görülebilen forklift blue spot kulaklık takan bir kişi için görsel uyarı verirken, görme engelli bir kişi için ise işitsel bir uyarı cihazı olan buzzer veya sirenler kullanılmaktadır. İş güvenliğinde her zaman görsel ve işitsel uyarıları tavsiye etmekteyiz.

Mesan forklift güvenlik ışıkları, IP68 olup aluminyum dökümden imal edilmektedir. Bu sayede 50000 saatlik uzun ömrü sayesinde işletme maliyetlerinizi ve daha da önemlisi iş kazalarını azaltmayı amaçlamaktadır.

forklift blue spot forklift guvenlik isigi
https://www.youtube.com/watch?v=38ibfR3WCns

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir