Trafik Lambası Fiyatları

Bir önceki yazımızda trafik lambalarının tarihçesinden ve çalışma prensiplerinden bahsetmiştik. Okumadıysanız yazıya buradan ulaşabilirsiniz. Bu yazıda ise trafik lambalarının fiyatlarının hangi parametrelere göre değişiklik gösterebileceğinden bahsedeceğiz.

Trafik lambalarında en önemli unsur lambanın çapıdır. Lamba çapı trafik lambasının hangi açılardan ve hangi mesafeden görüneceğini belirleyen birincil parametredir. Lamba çapına göre gövde büyüyüp küçülebileceğinden bu parametre trafik lambası fiyatını doğrudan etkilemektedir.

İkincil parametre ise lambanın içerisinde kullanılan ışık kaynağıdır. Bu ışık kaynakları SMD LED, Power LED, PAR30 ve par16, akkor ampuller olabilmektedir. Akkor lambalar herhangi bir sebepten dolayı çalışmaz duruma geldiğinde kolayca değiştirilebilmektedir. LED trafik lambasının avantajı ise uzun ömürlü olması fazla yaratmaması, daha güçlü ve daha düşük güç tüketimine sahip bir ışık kaynağı olmasıdır.

 Üçüncü parametre ise malzeme kalitesidir. Malzeme kalitesinden kasıt lambada kullanılan lensin hammaddesi ve dış gövdede kullanılan hammaddedir. Bu hammeddeler mesan elektrik ürünlerinde lens için PC(polikarbonat) dış gövde için PC veya galvanize edilmiş sac olabilmektedir. Lamba çapı ve ışık kaynağı seçimi doğru olduğunda trafik lambasından maksimum verim alınabilmektedir. Lambanın ve gövdesinin kalitesi, ömrü bu üç parametreye bağlı olarak değişebilmektedir.

Işık kaynakları görünürlüğü doğrudan etkilediği gibi trafik lambası fiyatını da doğrudan etkileyebilmektedir.

Trafik lambaları genel olarak tekli trafik lambası, ikili trafik lambası ve üçlü trafik lambası olarak kategorilere ayrılmaktadır. En çok tercih edilen model ikili trafik lambasıdır. Bu modelin tercih edilmesinin sebebi ise hem yeşil hem kırmızı renk ile kolayca butonlara bağlanabilmesi fabrika girişlerinde, güvenlik veya özel mülk girişlerinde dur ve devam et uyarılarını görsel olarak sağlayabilmesidir.